About
Playlists
Sign up
IDEEËN EN KANSEN
5

IDEEËN EN KANSEN

You have to get all badges from the list below
De eigenaar van deze playlist-badge is door onderdelen van het Entrecomp Framework 'Entrepreneurial Skills Ideeën en Kansen - Basisniveau' gegaan. De uitgevoerde taken waren gebaseerd op EntreComp-niveau 2.
De eigenaar van deze badge heeft met enige autonomie en samen met collega's, aan de vaardigheid gewerkt.
De componenten:
  • Kansen: door 'mogelijkheden te spotten' worden we getriggerd om onze verbeeldingskracht en vaardigheden te gebruiken om kansen te verkennen en te identificeren voor het creëren van waarde in het gebied (sociaal, cultureel en economisch) waarin we werken. Op deze manier zijn we in staat om behoeften en uitdagingen te identificeren waaraan moet worden voldaan en nieuwe verbindingen en kansen tot stand te brengen om waarde te creëren
  • Creativiteit: "Creativiteit" als competentie is belangrijk omdat het een bron is die ons helpt verschillende ideeën en kansen te ontwikkelen om waarde te creëren, inclusief betere oplossingen. Het stimuleert ons om te verkennen en te experimenteren met innovatieve benaderingen en het combineren van kennis en middelen om waardevolle effecten te bereiken: De bouwstenen van deze competentie zijn: 1. nieuwsgierig en open zijn, 2. ideeën ontwikkelen, 3. Definieer problemen, 4. Ontwerpwaarde en 5. wees innovatief
  • Visie: Je doel en gedachten over een activiteit of een project dat je uitvoert, kan worden gezien als je visie op jouw toekomst, het project of de activiteit. Wanneer je een visie ontwikkelt kun je: een toekomst voorstellen, ideeën in actie omzetten en kun je toekomstscenario's visualiseren.
  • Waarderen van ideeën: Wanneer je ideeën waardeert, dan maak je het meeste van de ideeën en kansen op sociale, culturele en economische vlak. Je bent ook in staat om het potentieel van een idee dat waarde creëert te herkennen en kunt geschikte manieren identificeren om het maximale uit het idee of de kans te halen.
  • Ethisch en duurzaam: Ethisch en duurzaam denken gaat over het beoordelen van de gevolgen van ideeën die waarde toevoegen en het effect van ondernemend handelen op de doelgroep, de markt, de samenleving en het milieu. Het zet ons aan om na te denken over hoe duurzaam onze sociale, culturele en economische doelstellingen op lange termijn zijn, en over de gekozen handelwijze. Maar bovenal helpt het ons om verantwoord te handelen.
Een coach heeft de opdrachten beoordeeld en goedgekeurd.


Tasks
Task no.1
Issued by organiser or scanning QR code
Goed gedaan, door alle badge taken voor Ideeën en Kansen Playlist te behalen, heb je de Ideeën en Kansen Badge verkregen. Gebruik de volgende vragen om na te denken over jouw leerproces.
  1. Reflecteer op het hele proces van het realiseren van Ideeën en Kansen. Wat ging goed?
  2. Reflecteer op het hele proces van het realiseren van Ideeën en Kansen. Wat zou er verbeterd kunnen worden?
  3. Reflecteer op het hele proces van het realiseren van Ideeën en Kansen. Wat ga ik vanaf nu anders doen?


Tags

EntreComp
#Design value
EntreComp
#Be accountable
EntreComp
#Guide action
EntreComp
#Analyse the context
EntreComp
#Be innovative
EntreComp
#Define problems
EntreComp
#Be curious and open
EntreComp
#Think sustainably
EntreComp
#Assess impact
EntreComp
#Behave ethically
EntreComp
#Recognise the value of ideas
EntreComp
#Imagine
EntreComp
#Identify, create and seize opportunities
EntreComp
#Focus on challenges
EntreComp
#Uncover needs
EntreComp
#Share and protect ideas
EntreComp
#Develop ideas
EntreComp
#Think strategically
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists