About
Playlists
Sign up
11

Kwartaal bijeenkomst Mens- en Arbeidsontwikkeling

Tuesday, December 6, 2022 14:00 - 17:00
Add to calendar
Hillevliet 90, 3074 KD Rotterdam, Netherlands
Join
OverviewBadges

Kwartaal bijeenkomst Mens- en Arbeidsontwikkeling

Tuesday, December 6, 2022 14:00 - 17:00
Hillevliet 90, 3074 KD Rotterdam, Netherlands
Join

Content

Een Leer Praktijk Centrum Rotterdam Zuid is een oefenplek met allerlei zaken die met werk te maken hebben. Kandidaten oefenen bijvoorbeeld met het opbouwen van een werkritme. En het samenwerken met collega’s. En alles wat zij nodig hebben om het werk te kunnen doen dat bij hen past.

Hoe word ik begeleid?
Een ontwikkelcoach begeleidt kandidaten tijdens het traject bij het Leer Praktijk Centrum. U bespreekt regelmatig met deze coach hoe het gaat en wat u nog meer kunt gaan doen.

Hoelang duurt een traject?
Het traject duurt maximaal een jaar. Binnen dat jaar bespreekt uw ontwikkelcoach met u wanneer u kunt gaan solliciteren. Ook bij het solliciteren kunt u hulp krijgen.

Kan ik ook trainingen volgen?
Tijdens het traject kunt u verschillende trainingen volgen. Bijvoorbeeld om een goed cv te maken. Een cv is een lijst met opleidingen, diploma’s en werkervaring en heeft u nodig om te solliciteren. U kunt ook een computercursus volgen. En tijdens het traject kunt u een laptop bij het Leer Praktijk Centrum gebruiken om te oefenen.

Waar kan ik een Leer Praktijk Centrum vinden?
Er zijn verschillende Leer Praktijk Centra op Zuid:
 • Afrikaanderwijk: Nieuw & Oud - Paul Krugerstraat 96. Nieuw en Oud is een kringloopwinkel voor en door Rotterdammers.
 • Afrikaanderwijk: Wijkwerk Coördinatie - Pretorialaan 141. De Wijkwerk Coöperatie organiseert lokale werkgelegenheid in wijken die financieel kwetsbaar zijn.
 • Carnisse: Nancy Zeelenbergflat - Bevelandsestraat 30. Deze locatie is gevestigd in een zorgflat en heeft een wijkrestaurant. Er zijn werkplekken in het wijkrestaurant (bediening, bar), de schoonmaak, bij de balie voor een gastvrouw of gastheer en bij het tuinonderhoud.
 • Charlois: Pilot LPC-aanpak Glazenwasserij - Driemanssteeweg 39. Deze glazenwasserij leidt werkzoekenden in de praktijksituatie op voor de functie van allround Glazenwasser.
 • Feijenoord: Rotterdamse Munt - Rosestraat 200. Deze stadstuin heeft werkplekken voor het onderhouden van de kruidentuin, oppotten van kruidenplanten en als gastvrouw of gastheer om bezoekers te ontvangen en rond te leiden.
 • Feijenoord: Huis van de Wijk De Dam - Persoonsdam 142. In de keuken van deze locatie worden gezonde maaltijden klaargemaakt voor kinderen van de nabijgelegen scholen.
 • Hillesluis: Huis van de wijk Hillevliet - Hillevliet 90. Dit wijkrestaurant is gevestigd in een Huis van de Wijk en heeft verschillende werkplekken. Zoals assistent in de horeca en voeding, assistent gastheer of gastvrouw, barman of barvrouw en barista. Mensen die de ambitie hebben om ondernemer te worden, kunnen hier getraind worden in ondernemersvaardigheden.
 • IJsselmonde: Rotterdam Kookt. Deelnemers volgen een traject die zich richt op het ontwikkelen van kandidaten die de opstap naar werk willen en kunnen maken. Er zijn diverse werkervaringsplekken zoals het werken in de horeca/catering, het werken in de keuken, schoonmaak, enzovoort.
 • Tarwewijk: Cultuurwerkplaats Tarwewijk - Cillershoekstraat 1. Er zijn werkplekken in de keuken, de schoonmaak, als gastvrouw of gastheer om bezoekers te ontvangen, bij het tuinonderhoud en in de hout- en textielbewerking. Naast deze werksoorten ondersteunen deelnemers bij het organiseren van evenementen en helpen zij in de bediening.

Get activity badge

6

I make it happen. Get this badge

You have to get 6 badges from the list below
De houder van deze badge heeft tijdens de Kwartaalbijeenkomst van Mens- en Arbeidsontwikkeling kennis gemaakt met alle Leer- Praktijk Centra Rotterdam Zuid.

Tasks
Task no.1
Issued by organiser or scanning QR code
Behaal op 6 december alle badges en verdien deze master-badge.

Wil je de waarde van deze badge vergroten? Dan kun je even stilstaan en een antwoord geven op de volgende vraag.
 • Welke waarde heeft een Leer- Praktijk Centrum Rotterdam Zuid volgens jou?
 • Is de Open Badge van toegevoegde waarde hebben voor de werkzoekende in de caseload? Of voor jezelf?

Wanneer je de vragen niet beantwoordt is dit geen probleem. Je hebt vandaag tijd en energie besteedt om alle Leer- Praktijk Centra Rotterdam te bezoeken en dat is zeker ook al het verdienen van deze badge waard!

Location

Hillevliet 90, 3074 KD Rotterdam, Netherlands

Skills

ESCO
#structure information
Career and job readiness
Added to playlist (0)
Time to complete: 3 hours
Share:

Organisers

Leer- praktijkcentrum gemeente Rotterdam (NPRZ)
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists