About
Playlists
Sign up
1

Neemt de maten

Join
OverviewBadges

Neemt de maten

Join

Content

Ontdek de kunst van maatwerk en word een expert in het creëren van perfect passende kledingstukken. Leer hoe je maten neemt, een authentieke verbinding maakt met klanten en modekunstwerken tot leven brengt. Verdien badges door je precisie en vakdeskundigheid te tonen, Ethisch en integer handelen, Instructies en procedures opvolgen, Formuleren en rapporteren.. Wanneer je deze badge verdient, bewijs je niet alleen je bekwaamheid in het vak, maar ook je betrokkenheid bij een hoog niveau van professionaliteit en nauwkeurigheid.


Get activity badge

Maatwerk Meester Get this badge

Ontdek de Kunst van Creatie met 'Maatwerk Meester - Vormgeven met Precisie' bij het Leerpraktijk Centrum!

Stap in de wereld van maatwerk en verfijning met onze meeslepende leerroute: 'Maatwerk Meester'. Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om op maat gemaakte kledingstukken te creëren? Wil je jezelf uitdagen en je horizon verbreden? Ja? Dan is deze leerroute binnen het Leerpraktijk Centrum op maat gemaakt voor jou!

Leerpraktijk Centrum: Precisie in Maatwerk en Vormgeving
Dit onderdeel is gebaseerd op de Allround Medewerker mode/maatkleding, niveau 3 opleiding (binnen het domein Mode/maatkleding) van het MBO. Het biedt deelnemers de kans om zich verder te ontwikkelen en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en vormgeving te verfijnen.

Bij het Leerpraktijk Centrum, hoewel geen formele opleiding, staat het versterken van deelnemers met relevante vaardigheden voor zowel henzelf als de arbeidsmarkt centraal.

Ontdekken en Leren
Dit onderdeel bouwt voort op de basisprincipes van patroontekenen en vormgeving en richt zich op het creëren van op maat gemaakte kledingstukken met precisie. Deelnemers krijgen de opdracht om patronen te maken en deze aan te passen aan de specifieke maten en wensen van individuele klanten. Dit vereist geavanceerde vaktechnische vaardigheden en een scherp oog voor detail.

Vaardigheden en Verantwoordelijkheid
Het vervaardigen van op maat gemaakte kledingstukken vereist niet alleen vakbekwaamheid, maar ook uitstekende communicatieve vaardigheden. De deelnemers leren hoe ze effectief kunnen communiceren met klanten om hun specifieke wensen en eisen vast te stellen en hen op hun gemak te stellen tijdens het meetproces. Het begrijpen van de klant en het vertalen van hun wensen naar een uniek kledingstuk is van essentieel belang.

Zelfstandige Uitvoering en Groei
Binnen dit onderdeel nemen deelnemers een leidende rol op zich. Ze werken zelfstandig aan opdrachten, waarbij ze hun vaktechnische vaardigheden en creativiteit combineren om unieke kledingstukken te creëren. Ze plannen het hele proces, van het nemen van maten tot het afleveren van het afgewerkte kledingstuk, en dragen de verantwoordelijkheid voor het behalen van de resultaten.

De ervaren beroepsbeoefenaar
Bezit uitgebreide kennis van patronen. Bezit gevorderde kennis van patroontechnieken (kleinvak en maatwerk)Bezit geavanceerde kennis van een efficiënte werkvolgorde voor het tekenen en vormgeven van patronen. Bezit uitgebreide kennis van maatschema's en pasvormen
Kan complexe patronen tekenen, aanpassen en vormgeven (handmatig en/of met software)Kan professioneel overleg voeren met klanten en hen begeleiden bij het vaststellen van hun wensen en eisen. Kan complexe patroonberekeningen maken. Kan gedetailleerde maatschema's invullen. Kan stof en fournituren berekenen voor op maat gemaakte kledingstukken. Kan met precisie maatnemen en deze vertalen naar unieke patronen

Het Leerpraktijk Centrum biedt een stapsgewijze kennismaking met maatwerk en vormgeving, waarbij deelnemers zowel hun vaktechnische vaardigheden als hun communicatieve competenties versterken. Een waardevolle ervaring om zich voor te bereiden op hun toekomstige loopbaan en persoonlijke groei als maatwerkmeester. Dit is jouw poort naar een boeiende en bevredigende reis in de wereld van maatwerk. Waar wacht je nog op? Sluit je aan bij ons in het Leerpraktijk Centrum en laat je passie voor maatwerk bloeien!
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Jouw Prestatiegerichte Doelen:
Om deze badge te verdienen, wordt van je verwacht dat je aan de volgende vaardigheden en gedrag voldoet:
  1. Deskundige Maatopname: Toon jouw respectvolle en uiterst zorgvuldige benadering bij het opnemen van maten bij de klant. Wees de betrouwbare professional die elk detail nauwkeurig vastlegt.
  2. Standaard Werkwijze: Volg de vastgestelde standaard werkwijze, terwijl je jouw inzicht in overwegingen zoals het postuur en de lichamelijke kenmerken van de klant integreert. Je creëert daarmee een naadloze ervaring voor de klant.
  3. Nauwkeurige Verwerking: Met jouw precisie, verwerk en registreer je de verzamelde maten van de klant met de grootst mogelijke nauwkeurigheid in de matenlijst. Jouw zorgvuldigheid is de sleutel tot het creëren van perfect passende ontwerpen.
  4. Beheersing van Vaardigheid: Je laat zien dat je het patroontekenen en maatnemen tot in de kern beheerst. Jouw vaardigheden en aanpak getuigen van een ongeëvenaarde competentie en verfijning.

Je kunt de badge meer waarde geven door na behalen van de badge bewijs toe te voegen.

Skills

ESCO
#make technical drawings of fashion pieces
Career and job readiness
Added to playlist (1)
Time to complete: 15 days
Share:

Organisers

Leer- praktijkcentrum gemeente Rotterdam (NPRZ)

Used in playlists

Basis patroontekenen
Leer- praktijkcentrum gemeente Rotterdam (NPRZ)
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists