About
Playlists
Sign up
1

Tekent een eenvoudig patroon

Join
OverviewBadges

Tekent een eenvoudig patroon

Join

Content

De Wereld van Creatieve Precisie biedt de mogelijkheid om een Patroonmeester te worden. Deze rol omvat het voltooien van matenlijsten, het ontwerpen van patronen en het beheren van materialen. Samenwerking, innovatie en discipline zijn cruciaal in dit vak. Verdien badges door je precisie en vakdeskundigheid te tonen, Ethisch en integer handelen, Instructies en procedures opvolgen, Formuleren en rapporteren.. Wanneer je deze badge verdient, bewijs je niet alleen je bekwaamheid in het vak, maar ook je betrokkenheid bij een hoog niveau van professionaliteit en nauwkeurigheid.

Get activity badge

Meester in Eenvoudig Patroontekenen Get this badge

Ontdek de Kunst van Creatie met Eenvoudig Patroontekenen bij het Leerpraktijk Centrum!

Stap in de wereld van patroontekenen en ontwikkel je vaardigheden in het creëren van eenvoudige patronen. Ben je geïnteresseerd in het leren ontwerpen van kledingstukken op maat? Wil je jezelf uitdagen en je horizon verbreden? Ja? Dan is deze leerroute binnen het Leerpraktijk Centrum perfect voor jou!

Leerpraktijk Centrum: Eenvoudig Patroontekenen
Dit onderdeel is gebaseerd op de basisprincipes van patroontekenen en biedt deelnemers de kans om zich te ontwikkelen in het creëren van eenvoudige patronen. Het is een ideale leerroute voor degenen die interesse hebben in het leren ontwerpen van kleding op maat, maar nog geen ervaring hebben met complexe technieken.

Bij het Leerpraktijk Centrum, hoewel geen formele opleiding, staat het versterken van deelnemers met relevante vaardigheden voor zowel henzelf als de arbeidsmarkt centraal.

Ontdekken en Leren
Dit onderdeel bouwt voort op de basisprincipes van patroontekenen en richt zich op het creëren van eenvoudige patronen voor kledingstukken op maat. Deelnemers leren de basisstappen van patroontekenen en gaan aan de slag met het maken van simpele patronen voor bijvoorbeeld rokken, broeken en jurken. Hierbij wordt aandacht besteed aan de juiste maten en pasvormen.

Vaardigheden en Verantwoordelijkheid
Het creëren van eenvoudige patronen vereist vaktechnische vaardigheden en oog voor detail. Deelnemers leren hoe ze de juiste maten kunnen nemen en een patroon kunnen tekenen dat past bij de wensen en behoeften van hun klanten. Communicatieve vaardigheden zijn hierbij ook van groot belang om de klant goed te kunnen begrijpen en te kunnen voldoen aan hun verwachtingen.

Zelfstandige Uitvoering en Groei
Binnen dit onderdeel nemen deelnemers een leidende rol op zich. Ze werken zelfstandig aan opdrachten, waarbij ze hun vaktechnische vaardigheden en creativiteit combineren om eenvoudige patronen te creëren. Ze plannen het hele proces, van het nemen van maten tot het afleveren van het afgewerkte patroon, en dragen de verantwoordelijkheid voor het behalen van de resultaten.

De ervaren beroepsbeoefenaar
Heeft basiskennis van patroontekenen. Begrijpt de basisprincipes van maten en pasvormen. Kan eenvoudige patronen tekenen en aanpassen. Kan effectief communiceren met klanten om hun wensen en behoeften vast te stellen. Kan maten nemen en deze vertalen naar eenvoudige patronen.

Het Leerpraktijk Centrum biedt een stapsgewijze kennismaking met eenvoudig patroontekenen, waarbij deelnemers zowel hun vaktechnische vaardigheden als hun communicatieve competenties versterken. Een waardevolle ervaring om zich voor te bereiden op hun toekomstige loopbaan en persoonlijke groei als meester in eenvoudig patroontekenen. Dit is jouw poort naar een boeiende en bevredigende reis in de wereld van maatwerk. Waar wacht je nog op? Sluit je aan bij ons in het Leerpraktijk Centrum en laat je passie voor eenvoudig patroontekenen bloeien!
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
Jouw doel is om het volgende te bereiken voor een standaard kledingstuk op maat uit het kleinvak:

1. Creatie van Patroon: Je tekent een patroon dat niet alleen perfect past, maar ook voorzien is van de benodigde markeringen die essentieel zijn voor een naadloze productie. Dit patroon moet de visie en doelstellingen van het project weerspiegelen.

2. Nauwkeurige Materialenlijst: Je stelt een nauwkeurige materialenlijst op die voldoet aan de vereisten en de beoogde uitstraling van het kledingstuk. Deze lijst omvat de benodigde hoeveelheden materialen, zoals stof(fen) en fournituren, die nodig zijn om het patroon tot leven te brengen.

3. Aanvullende Berekeningen: Je maakt de matenlijst voor het standaard kledingstuk af door zorgvuldige aanvullende berekeningen uit te voeren. Dit garandeert dat elk aspect van het maatwerk perfect aansluit bij de individuele behoeften van de klant.

4. Precieze Uitvoering: Je tekent het patroon op maat voor het product uit het kleinvak met precisie en bedrevenheid. Hierbij volg je de bestaande procedures om consistentie en kwaliteit te waarborgen.

5. Werkvolgorde en Discipline: Je werkt volgens een gegeven werkvolgorde om de efficiëntie en consistentie te behouden. Jouw vermogen om georganiseerd te werken draagt bij aan het soepele verloop van het creatieve proces.

Je kunt de badge meer waarde geven door na behalen van de badge bewijs toe te voegen.

Skills

ESCO
#make technical drawings of fashion pieces
Career and job readiness
Added to playlist (1)
Time to complete: 15 days
Share:

Organisers

Leer- praktijkcentrum gemeente Rotterdam (NPRZ)

Used in playlists

Basis patroontekenen
Leer- praktijkcentrum gemeente Rotterdam (NPRZ)
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists