About
Playlists
Sign up
1

Onderzoekt eigen culturele sensitiviteit

Join
OverviewBadges

Onderzoekt eigen culturele sensitiviteit

Join

Content

Culturele sensitiviteit is belangrijk omdat het gaat over het begrijpen en respecteren van verschillende culturele achtergronden. Als je hier meer op wil letten, zijn er verschillende dingen die je kan doen. Zo kan je nadenken over je eigen gedrag en vooroordelen, je kan leren over andere culturen, en je kan ook luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Daarnaast kan je trainingen volgen waarin je leert hoe je rekening kan houden met andere culturen. Het is ook belangrijk om op je taalgebruik te letten en geduldig en begripvol te zijn. Door aan deze dingen te werken, kan je bijdragen aan een omgeving waarin iedereen zich gerespecteerd en inclusief voelt.

Get activity badge

Culturele Ontdekker Get this badge

Culturele Ontdekker is een speciale erkenning voor mensen die erg geïnteresseerd zijn in verschillende culturen en graag nieuwe dingen ontdekken. Als je deze erkenning ontvangt, betekent dit dat je altijd op zoek bent naar nieuwe ervaringen op het gebied van kunst, muziek, boeken, dans, tradities en andere culturele dingen. Je staat open voor nieuwe ideeën en je waardeert de verschillende culturen die er zijn. Je hebt een passie voor het ontdekken van andere culturen en dit draagt bij aan het verrijken van je eigen kennis en het bevorderen van interculturele uitwisseling. Deze erkenning symboliseert de waardering voor cultureel erfgoed en het vermogen om verschillende culturen te accepteren en te waarderen.
Tasks
Task no.1
Issued by organiser or scanning QR code
Jouw Prestatiegerichte Doelen:
Om deze badge te verdienen, wordt van je verwacht dat je aan de volgende vaardigheden en gedrag voldoet:

  • andere culturen te leren kennen en te delen met anderen.
  • je bent op zoek naar informatie, bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar verschillende tradities en gewoonten.
  • bezoek regelmatig evenementen
  • neem deel aan gesprekken met mensen uit diverse culturen.
  • het is jouw verantwoordelijkheid om anderen te inspireren door te schrijven en te vertellen over de culturele ervaringen die je hebt opgedaan.
  • werk nauw samen met organisaties en gemeenschappen om culturele diversiteit te bevorderen en te behouden.
  • daarnaast plan je reizen om nieuwe culturele aspecten te ontdekken en deze met anderen te delen.
  • waardeer en respecteer traditionele kunstvormen en draag bij aan het behoud ervan.
  • je organiseert educatieve activiteiten, draag bij aan het bevorderen van tolerantie en respect onder diverse groepen mensen.

Het uiteindelijke doel van jouw taak is om begrip te vergroten en diversiteit te waarderen. Door contacten te onderhouden en actief te blijven in het verkennen van verschillende culturen, draag je bij aan het vergroten van het bewustzijn en het waarderen van culturele diversiteit in de samenleving.
Je kunt de badge meer waarde geven door na behalen van de badge bewijs toe te voegen.
Career and job readiness
Added to playlist (1)
Share:

Organisers

Leer- praktijkcentrum gemeente Rotterdam (NPRZ)

Used in playlists

Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit
Leer- praktijkcentrum gemeente Rotterdam (NPRZ)
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists