About
Playlists
Sign up
1

Oefening "wandelen zonder trekken"

Join
OverviewBadgesEndorsements

Oefening "wandelen zonder trekken"

Join

Content

Wandelen zonder trekken betekent dat wanneer je met je hond gaat wandelen, je wilt dat de hond niet aan de lijn trekt of hard trekt. Dit is belangrijk omdat het helpt om de wandeling plezierig en ontspannen te maken voor zowel de hond als de persoon die de hond uitlaat.

Als een hond aan de lijn trekt, kan het lastig zijn om de controle te behouden. Het kan de wandeling minder leuk maken en zelfs gevaarlijk zijn als de hond te enthousiast wordt. Door de hond te leren om niet te trekken, wordt de wandeling comfortabeler en veiliger.

Dit wordt vaak gedaan door de hond te leren om naast je te lopen met een ontspannen lijn, zonder te proberen vooruit te rennen. Het is een manier om ervoor te zorgen dat zowel jij als je harige vriend van de wandeling kunnen genieten zonder gedoe.

Get activity badge

Oefening "wandelen zonder trekken" Get this badge

Badge informationEndorsements
Wandelen zonder trekken is als je hond naast je loopt zonder hard aan de lijn te trekken. Het is een oefening waarbij je je hond leert om rustig en ontspannen met je mee te lopen tijdens de wandeling. Zo wordt het voor jullie allebei leuker en makkelijker om samen op pad te gaan. Het helpt om de wandeling fijn en gezellig te maken
Tasks
Task no.1
Issued by organiser or scanning QR code
Taken voor mens:
  • Begin met een Korte Lijn:
Gebruik een korte lijn om dicht bij je hond te zijn. Dit maakt het makkelijker om met hem te communiceren.
  • Blijf Kalm
Blijf rustig en ontspannen. Honden voelen jouw stemming, dus als jij kalm bent, zal je hond dat ook zijn.
  • Beloon Goed Gedrag
Als je hond naast je loopt zonder te trekken, geef hem dan een beloning. Dat kan een traktatie zijn of wat lieve woorden.
  • Verander Richting
Als je hond begint te trekken, verander dan van richting. Dit leert hem dat hij moet opletten.
  • Wees Consistent
Oefen regelmatig en wees consequent met belonen en corrigeren. Dit helpt je hond het snelst leren.
  • Geduld Hebben
Heb geduld. Het kan even duren voordat je hond het helemaal begrijpt. Blijf positief en oefen samen. Denk eraan een succes ervaring met weer trekken aan de lijn zorgt ervoor dat jij weer 5 succes ervaringen moet hebben om weer op niveau terug te zitten waar je zat.

Door deze stappen te volgen, kan je hond leren om naast je te wandelen zonder te trekken, wat de wandelervaring voor jullie beiden plezieriger maakt.
Task no.2
Issued by organiser or scanning QR code
Taken voor hond:
Vandaag wil ik jullie vertellen over mijn avontuur met wandelen zonder trekken. Het begon allemaal toen mijn mens met een korte lijn kwam. Ik dacht, "Hé, wat is dit?" Maar toen ontdekte ik dat het de start was van iets geweldigs!

Mijn mens was super kalm en gaf me lekkere beloningen als ik naast haar liep zonder te trekken. Oh, wat voelde ik me speciaal!

We veranderden van richting als ik niet goed oplette. Dat was grappig! Ik moest echt mijn best doen om haar bij te houden. Maar weet je wat het allerleukste was? Onze wandelingen werden steeds beter en beter!

Ik leerde dat wandelen zonder trekken echt cool is. Het betekent niet alleen lekkere beloningen krijgen, maar het maakt onze wandelingen ook veel leuker. Dus nu kan ik niet wachten om samen met mijn mens nieuwe avonturen te beleven. Pootje hier, snuffeltje daar, en we zijn klaar voor de volgende wandeling! 🐾
Career and job readiness
Added to playlist (0)
Share:

Organisers

Breakthrough
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists