Rotterdam City of Learning
About
Playlists
Sign up
1

Kazachse mensen in Mongolië

Join
OverviewBadges

Kazachse mensen in Mongolië

Join

Content

Start travelling the world! Samen met fotograaf Jimmy Nelson ben je nu in het basiskamp voor een wereldwijd cultureel avontuur.

Stap 1: Download het werkblad door op onderstaande knop te klikken en print het uit. Wanneer je geen printer beschikbaar heeft, is dat oké! Je kunt het werkblad nog steeds downloaden en digitaal werken terwijl je de antwoorden opschrijft in de badge. Je hebt het volgende nodig: Smartphone, pen, werkblad. Op het gedownloade werkblad vind je informatie en de kaart van Mongolië, en informatie over het Kazachse volk. Je hebt deze later nodig om alle vragen te beantwoorden.

Stap 2: Download de gratis Jimmy Nelson Companion-app (zie link onderaan deze activiteit). Met de Companion App kun je heel eenvoudig elke foto van Cult-ED scannen; de afbeeldingen op het werkblad zijn scanbaar! Elke foto onthult een nieuwe wereld van beelden achter de schermen, opmerkelijke verhalen en video's van Jimmy's reizen en de mensen die hij bezocht.

Stap 3: Wat je nu kunt doen, is de instructies op het werkblad lezen en de vragen in de badge beantwoorden. Genieten!

Resources

Get activity badge

Get activity badge subtitle

Kazachse mensen in Mongolië Get this badge

Bij deze activiteit is samen met Jimmy Nelson Foundation Cult-Ed op creatieve en digitale wijze kennis verzameld over Kazachse mensen in Mongolie.
You have to finish all tasks to get the badge
Tasks
Task no. 1
Evidence verified by: one activity organiser
Bekijk de wereldkaart die je hebt gedownload. Weet jij waar Mongolië ligt? Kleur het juiste land in op de wereldkaart. Tip: kijk goed op de landkaart!
Task no. 2
Evidence verified by: one activity organiser
Bekijk de foto’s op pagina drie. Scan alle foto’s met de Jimmy Nelson app en bekijk alle video’s. Wat valt je op aan het landschap?
Task no. 3
Evidence verified by: one activity organiser
Water is soms lastig te vinden in Mongolië. De Kazakkenen moeten daarom zuinig zijn met het water dat ze hebben. De mensen in Mongolië

drinken geen thee maar warme jakboter (een soort jus). Kun je bedenken hoe de Kazakken ‘s winters in Mongolië aan drinkwater komen als de

rivier bevroren is?
Task no. 4
Evidence verified by: one activity organiser
Waarom wordt Gobi woestijn de meest lastige

plek op aarde om te leven genoemd?

Badges
1

Skills

ESCO
#cultural projects
Arts and culture
Joined (1)
Added to playlist (0)
Time to complete: 45 minutes
Share:

Organisers

Rotterdam City of Learning
Jimmy Nelson Foundation Cult-Ed
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeAll activitiesPlaylistsMap